mardi 16 septembre 2008

I love me the way i am

Menatlitatile ( nu) se schimba usor.foarte usor. Oamenii din jur te pot face sa te schimbi radical daca nu esti suficient de puternic.Mersul societatii ( asa cum este el de mii de ani) nu poate fi impiedicat. Pentru ca daca nu faci lucrurile cum "se fac" inseamna ca esti impotriva societatii, esti un razvratit si ....cum mi s-a sugerat chiar mie astazi....ar trebui sa te muti in alta tara. Raspunsul meu ( si intrarea in subiect, practic) " Pai de ce frate sa ma mut din tara pentru ca nu sunt maritata si mai mult decat atat fara prieten la varsta mea?"
Pai da. Asta e raspunsul ce mi-a fost dat. Da.
Paf! ( na reactie)

Dar defapt de ce am inceput sa scriu despre asta? Pentru ca m-am saturat de toti oamenii din jurul meu care au senzatia ca au suficiente cunostinte acumulate pana acum, precum si un al S-pelea simt , fini cunoscatori de caractere si specialisti in relatii interumane incat sa-si permita sa ma frece cu problemele mele. Care problemele mele frate? De cand si pana cand oameni cu care nu am nimic in comun decat ca respiram acelasi aer poluat si ne cunoastem numele unul altuia, stiu cine sunt eu, ce fac eu , ce probleme am eu, si mai mult decat atat imi ofera sfaturi gratuite cu privire la viata mea sentimentala ( caci ea face obiectul discutiilor din ultimele saptamani)? De cand, si mai ales de ce intereseaza pe cineva cu care nu am nici o relatie de prietenie si nici macar de amicitie, dar cu care intamplator schimb doua vorbe despre starea vremii sau orice alta banalitate cotidiana, ce fel de caracter am si cum ar trebui sa mi-l imbunatatesc ( sau si mai simplu sa ma mut in alta tara, ca poate acolo mi-e mai usor sa ma adaptez cu caracterul asta) astfel incat sa pot avea si eu o viata sentimenata " ca lumea" ? Ca care lume? De ce toti cei cu care nu m-am mai vazut de ceva vreme imi pun invariabil aceeasi intrebare" Da' tu cu cine mai esti?" Mai sunt? Cum adica cu cine mai sunt? Pai asta ma intrebi tu frate cand nu m-ai mai vazut de ceva vreme? Te intereseaza cu cine sunt? Sau ce fac eu? ( sau e un fel de extrapolare a consumerismului si asta.....zi-mi cu cine esti ca sa-mi dau seama ce faci?) . Am uita sa precizez ca se exclud din categoria celor de mai sus prietenii. In cazul lor e normal sa ma intrebe la un moment dat in discutie pentru ca ei sunt avizi de tot ce tine de mine, cum sunt si eu avida de tot ce tine de ei, ca de aia suntem prieteni....
Ma rog, m-am indepartat un pic de la subiect, si revin. Raspunsul meu, la fel de invariabil ca si intrebarea , nu " mai " sunt cu nimeni. Sunt singura. Si aici vine partea cea mai misto.....o privire trista si totusi rautcioasa si incep sfaturile daca are timp de stat. Daca nu ramai cu privirea de parere de rau....Iar cel mai misto sfat l-am primit chiar astazi de la un coleg de birou : " nu stii ce vrei. ai stacheta mult prea sus" :)) ( adica cum? stacheta e prea sus sau nu stiu ce vreau, ca mie mi se pare ca nu prea isi au locul in aceeasi fraza. si care stacheta, ce stacheta? si... si dicutia a fost lunga, si plina de ironii din partea mea, dar, iarasi, divaghez)

Ei bine, pentru voi toti acestia de mai sus: viata mea sentimenatala ma priveste pe mine si pe cine mai aleg eu sa priveasca, sfaturile gratuite, numai prin simplul fapt ca sunt gratuite iar tu in necunostinta de cauza, nu ma intereseaza ;descoperirea personalitatii mele mi s-a intamplat de ceva vreme si-mi pot da seama singura ce sunt si cum sunt si care-mi sunt calitatile si mai ales defectele,si cum ma pot ele ajuta sau infrana in anumite situatii; alegerile mele sunt numai ale mele si nu trebuie sa dau nimanui explicatii, de nici un fel; asa cum imi asum faptele , imi asum si starile si alegerile si perioadele ; atat timp cat eu ma simt bine cu mine si , cu riscul de a ma repeta, imi asum alegerile, nu mai ramane loc de nici un comentariu.

6 commentaires:

Anonyme a dit…

Majoritatea oamenilor sunt predispusi in a ,, vedea paiul din ochiul altuia si nu barna din ochiul lor''.Cand ceea ce vrei sa pari nu corespunde cu ceea ce esti de fapt apare frustrarea pe care o reprimi asupra oricui mai putin asupra propriei persoane , iar asta pentru ca e mult mai usor sa critici , analizezi , sfatuiesti pe altii decat sa ,, te uiti in oglinda'' . Mai mult decat atat , sfaturile si criticile vin dintr-o perspectiva idealista ale carei sanse de a se reflecta in realitate sunt foarte mici , daca nu inexistente.
Subscriu iritalii tale intrucat am observat ca daca ai peste 18 ani si nu ai prieten oamenii te privesc ca si cand tu ai avea o problema ! NU! nu noi avem o problema , voi aveti , multe , sunteti blocati in prejudecati , credeti ca aveti dreptul sa fiti rai , critici , sa dati sfaturi , sa trageti concluzii doar pentru ca ati acceptat sa faceti niste copromisuri si acum aveti o relatie ! Daca voi simtiti nevoia sa aveti mereu pe cineva , daca pentru voi increderea de sine este direct proportionala cu lungimea relatie pe care o aveti , daca singuri nu sunteti in stare ... este fix problema voastra!!!
Concluzie : FUCK OFF !!!!!

Tree a dit…

uhhhhh, Bad girl Oana :P
E atat de simplu totul....Faci ce vrei si ce simti daca o simti cu adevarat iar de restul trebuie sa te doara fix in c.., de fapt nici acolo ca e nasoala durerea :)) Si daca cineva are o problema legata de tine spune-i sa scrie o scrisoare catre Basescu in care sa-si exprime acea nemultumire :)
Have a lovely day!

Anonyme a dit…

Bineeeeeeeee Danaaaaaaaa!

Anonyme a dit…

"E atat de simplu totul....Faci ce vrei si ce simti daca o simti cu adevarat" - ce privire atat de liberala. Nu o sa se ajunga foarte departe asa, de fapt uite unde am ajuns. Fiecare chiar face ce vrea si il doare in **r. Dar probabil asta e din cauza faptului ca multi fac ce vor dar nu vor ei de fapt, vor altii ca ei sa creada ca asta vor.

Anonyme a dit…

:)))
Nu pot decat sa-mi imaginez ce i-ai facut colegului care s-a apucat sa vorbeasca singur degeaba! :))
Eu sincer cred ca oamenii astia au de fapt niste frustrari personale pe care incearca sa si le exteriorizeze aplicandu-le altora! Ca altfet chiar nu cred ca il intereseaza pe unul sau pe altul de viata ta...poate doar asa din curiozitate, socializare, barfa etc...
Si cu atat mai mult daca persoana in cauza este o simpla cunostinta! Ii e foarte simplu sa comenteze si sa instige si sa isi reprime propriile frustrari aspura ta...pentru ca nu stie nimic despre viata ta de fapt!

Anonyme a dit…

daca mai vine cineva sa ma tina de vorba si sa nu zica altceva decat: probleme sentimentale si bani, sa mor de nu-l tavalesc prin tot ce stiu eu mai dezgustator!

keep rocking, duduie! :))